3 stjernerRødvin

Chianti Riserva, Selezione Oro, Piccini, 2004, 13,5% (Toscana, Italien)

69,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (op til 99,95)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det der går igen i vores smagenotater, når det drejer sig om vinene fra Piccini, er ord som pæn, glat, blød. Der står mange forskellige Piccini-vine rundt omkring i supermarkederne. Og det er det rigtige sted at stille dem, da den bløde venlighed næppe støder nogen fra sig. Så også folk, der normalt kan chokeres over italiensk vin, vil givetvis kunne goutere disse vine.

Vi skulle lige prøve denne guld-selektion (selezione oro), en riserva til en halvtredser på tilbud. Og den er OK - men ifølge vores smag ikke videre interessant.

Farven er overraskende lys. Duft af frugt, i begyndelsen med et lidt kunstigt (kemisk?) pift.

I munden er vinen blød og venlig, ganske velsmagende, tør og venlig frugt. Bedst til at begynde med. Den taber ved luftning, hvilket ikke er et godt tegn for en kun lidt over 3 år gammel riserva.

Da prisen kan variere som angivet, kan vi ikke vurdere kvalitet-pris-forhold, men ca. 65 kr. er vel hvad der er for i flasken.

Januar 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.