Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Ind imellem spiser vi en helt enkelt gang spaghetti enten med olie, chili og hvidløg eller med velkrydret tomatsovs. Det er ikke noget vi "spilder" fx en Chianti til 70-100 kr. på, idet finere nuancer går fløjten ved mødet med et godt skud chili og hvidløg.
Til den type brug er en enkel, frisk og velsmagende vin med ikke for meget alkohol at foretrække. Pris: højst 60 kr.
Der kan gå rumme tider mellem at det lykkes os at finde sådan en vin. Hvor skal man lede andre steder end blandt supermarkedernes Piccini vine? Her er det til gengæld lidt som at spille i lotteriet: Man kan være heldig og det modsatte. Vi er mest uheldige.
Nærværende Chianti (glem at der står Riserva på etiketten, det smager den med statsgaranti ikke af) har nogle af egenskaberne, smager ok, er ren, og alkoholen holder sig på med dagens målestok moderate 13%. Men den mangler friskhed og har en lille sødme, der ikke klæder den nævnte mad.
Hvor finder vi en vin til det nævnte formål? - Der er mulighed for at komme med forslag og for at deltage i en debat om emnet på Vinsidernes debatforum. Indlægget findes her.