2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Chianti, Majnoni Guicciardini, 2006, 13,5% (Toscana, Italien) L.0607

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
1500 ml: 139,00 hos Carlo Merolli

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Lille, enkel daglig Chianti.

Helle siger tre stjerner, men det kan jeg ikke knibe mig op på, idet det laveste niveau for tre stjerner kunne oversættes til "den er da ok", men det synes jeg ikke den er, så jeg er på to stjerner.

Vinen er lille, landlig, lidt primitiv, og det er der bestemt ikke noget i vejen med, men hvor Helle siger "den er da ok til en frokost, hvor man ikke skal tænke så meget over hvad man har i glasset", så finder jeg vinen ikke blot kedelig men også små-ringe.

Tør frugt, pæn smagsfylde og tyngde. I min mund er vinen ikke helt ren.

Luft og afkøling hjælper bestemt.

Vi vurderede vinen til 40-50 kr. pr. 0,75 cl.

Tilføjelse dag 2: Et døgn efter åbning var det som om vinen havde kastet det, som jeg oplevede som urent, og den forekom her mere struktureret end den gav indtryk af dag 1. Vinen var tør og med markeret garvesyre. Så på trods af det uprætentiøse, som bastflasken signalerer, er der altså vin i flasken, som måske kunne have gavn af en smule lagring.

August 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.