4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Chianti Classico, Vigneto San Marcellino, Rocca di Montegrossi, 2007, 14,5% (Toscana, Italien) L 60 10

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
1500 ml: 560,00 hos Vitis Vinifera
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Klassisk stor og gemmeværdig vin fremstillet af 95% Sangiovese og 5% Pugnitello lagret 24 måneder i Allier-barriques.

Duften lægger ud med blomme, tobak og spidset blyant. I munden er vinen klassisk, stor og tannisk. Stilen kan give associationer til stor Bordeaux.

Vinen fremstår ganske tør med lejlighedsvis fremdukken af en "yngre" frugt. Den ulmer, og på trods af alderen forekommer den at gemme på sit bedste.

Fire stjerner fra Helle, hvilket jeg er enig i det meste af tiden, men flere mundfulde er femstjernede, og det sidste glas, der er fremragende, og hele fornemmelsen af, at vinen har retning mod at blive endnu bedre, udløser den femte stjerne.

Glas: Zalto bordeaux.

Læs om Rocca di Montegrossi

Se billeder fra Rocca di Montegrossi

Maj 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.