4 stjernerRødvin

Chianti Classico, Vigneto San Marcellino, Rocca di Montegrossi, 2003, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
230,00 hos Vitis Vinifera
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Endnu en meget flot vin fra Rocca di Montegrossi. Vinen er med sine 19 måneders barriquelagring en riserva-type. Men producenten har droppet riserva-betegnelsen og fremhæver i stedet på etiketten navnet på vinmarken San Marcellino.

Duften er noget tobakket, hvilket kun i svagere omgang er at genfinde i smagen, der er kendetegnet ved en tør og vinøs stil. På samme tid fremstår vinen på den ene side klassisk, på den anden side med de relativt blide tanniner også en anelse moderne - fin kombination.

Det varme år er "styret" godt, der mest fornemmes som en lille varm tone og en syrestand, der forekommer lidt lavere end normalt.

Fire solide stjerner.

December 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.