Kvalitet-pris: OK
150,00 hos Café Divino

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget personlig Chianti med seriøs struktur.

Vinen er et godt stykke tid efter åbning noget lukket og med fremtrædende syre, og det er først efter flere timers luftning at vinen finder sig selv. De sidste mundfulde er de flotteste og vidner om magtfuld, stærk og velbygget Chianti.

Smagen er ret mørk og vanskelig at indkredse med den vanlige bær-/frugt-terminologi. Den er tillige atypisk - på et tidspunkt piftede der Amarone-agtige dufte og smage af den uden at det dog gik ud over den klare fornemmelse af at sidde med en toscansk Sangiovese vin.

Vi har smagt vinen i årgangene 1995, 1997, 2000 og her altså 2001, og kan på den baggrund sige, at vinen generelt er en kraftfuld, maskulint orienteret, seriøs og relativt langsomt modnende Chianti. Så vi anbefaler, at man gemmer denne vin mindst et år, og den kan sikkert holde adskillige.

April 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.