Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
En lille forhistorie: De fleste rigtig gode Chianti Classico producenters ikke-riserva ligner efterhånden små riserva'er og koster også derefter. Så det er i de sidste mange år blevet stedse vanskeligere at opdrive en god, vellavet, ukompliceret, frisk og ikke for tung vin fra disse producenter. En vin som læsker ganen, og som passer til fx pizza og italiensk inspirerede retter med lyst kød. Og som man kan drikke uden risiko for at blive tung og overberuset.
San Felice holder heldigvis stadig fast i at lave denne type frugtige og uprætentiøse vin. Desværre sælges den alt for dyrt (på nær når den sælges i Netto til 45 kr. eller er på tilbud i Føtex til samme pris).
Vinen både dufter og smager fra start som frisk vin nærmest direkte tappet fra ståltank. Frisk, enkel og lidt saftet. Enkel og lidt landlig stil med efter nutids målestok anormalt lave 12,5% alkohol. Læskende og friskende. Serveret ved 15-16° går den fint til enkel mad med smag.
I løbet af de timer, vi havde fornøjelse af vinen, blev tanninerne mere præsente, let landlige men fint balancerede. Og vinen blev mindre saftet og mere vinøs og afslørede også en vis struktur.
Trods den uprætentiøse stil forekommer det tydeligt, at vinen vil blive bedre, mere harmonisk og mere vinøs indenfor i hvert fald det næste års tid.
God og i bedste forstand gammeldags Chianti Classico.