Kvalitet-pris: OK
120,00 hos Vitis Vinifera
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ekstremt harmonisk og vellavet vin med personligt udtryk. Fremstillet af 90% Sangiovese, 5% Canaiolo og 5% Colorino, lagret et år på Allier fade. Ikke filtreret.

Vinen er endnu ung og på vej, og den udviklede sig meget over de timer vi havde fornøjelse af den.

Vinen er ganske mørk og tæt at se til. Ganske koncentreret, tør. Eftersmag med antydning af mørk chokolade.

Fremstår det meste af tiden med en civiliseret og kontrolleret blødhed på den gode måde. Først efter nogle timer dukker mærkbare men velpolerede tanniner frem af dybet. Uanset skiftende fremtoninger er vinen hele tiden fantastisk harmonisk.

Vinen er på samme tid let drikkelig og fremkommelig, og så har den tydeligevis kvaliteter, som peger i riserva-retningen. Så den bør ikke serveres af for små glas. Da vinen ikke er filtreret og indeholder en del groft bundfald, er det en god ide at stille flasken op mindst nogle timer før servering.

Vinen kan ikke siges at være "typisk" Chianti Classico grundet koncentrationen, de 14,5% alkohol, den bløde syre og de polerede tanniner. Det er normalt ikke det vi søger i en Chianti Classico normale. Men i dette tilfælde er vinen ganske enkelt overordentligt dejlig og overbevisende. Fem stjerner fra Preben, fire fra Helle.

Maj 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.