4 stjernerRødvin

Chianti Classico Riserva, Terre delle Falcole, Il Molino di Grace, 2003, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
125,00 (109,00 v. 6 fl.) hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rigtig dejlig Chianti Classico med stor harmoni og umiddelbar drikkeglæde i front.

Vinen har en flot duft af både drue og fad, fint afstemt.

Også i munden er vinen meget fint afstemt, åben bærsmag, hældende mod solbær. Syre og garvesyre er hvor de skal være. Vi var overraskede over at erfare, at vinen er lavet af 100% Sangiovese, da solbærtonen fik os til at spørge os selv, om der var tilsat lidt Cabernet, men det er der ifølge forhandleren ikke.

Der er ingen tegn på den hede årgangs tendens til kogt frugt og for høj alkohol; sidstnævnte er flot holdt på 13, som vi synes passer rigtig godt til denne type vin.

Vinen har middel fylde og passer fint, når man har lyst til et rigtig godt glas vin uden de store dybsindigheder. Den gør sig rigtig godt både med og uden mad.

Vinen er lavet hos Il Molino di Grace, som vi jo har rost meget ved forskellige lejligheder. Il Molino har købt jorden hos Castello di Montefioralle og vinificerer vinene derfra under mærket Terre delle Falcole.

Riserva'en her er nok i en lidt enklere og mindre vægtig stil end Il Molino's (den er også billigere) men med samme store harmoni, vellavethed og grundlæggende imødekommenhed.

Januar 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.