3 stjernerRødvin

Chianti Classico Riserva, Querciabella, 2016, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
299,95 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen, som er økologisk, er fremstillet af Sangiovese lagret 16 måneder i franske barriques og tonneaux.

Ganske streng og maskulin vin, som vi tror først rigtig vil vise, hvad den rummer om et par år.

Indledningsvis duft med tobak og bær, hvor tobakken senere dæmpes og duften bliver mere vinøs. I munden fremstår vinen umiddelbart efter åbning slank, tør, noget uharmonisk, næsten som fejlbehæftet, men med luftning finder vinen sig selv og viser ganske stor struktur.

Den fungerer udpræget bedst sammen med mad (mørkt kød), hvor den efter nogle timer byder på nogen velsmag. Med den nuværende nydelsesværdi kan vi ikke nå over tre stjerner, men det er bestemt muligt, at den kunne score højere om nogle år.

Glas: Zalto bordeaux.

Juli 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.