4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Chianti Classico Riserva, La Baröncole, San Giusto a Rentennano, 2007, 14,5% (Toscana, Italien)

Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig flot Chianti Classico Riserva. Preben finder den fremragende, mens Helle grundet oplevelsen af, at den er lidt for herreagtig "kun" når op på fire stjerner.

Det følgende er udtryk for Prebens femstjernede vurdering: Både duft og smag er superflot og klassisk Chianti Riserva med perfekt afstemt syre og tanniner, der til at begynde med fremtræder med relativ blidhed samtidig med at det karakteristiske Sangiovese-udtryk er bibeholdt. Her opleves vinen som fint tilgængelig med en lille sødme. Nogle timer efter åbning bider tanninerne ganske voldsomt fra sig.

Vinen fremstår i alle udtryksfaser overordentlig velbygget og balanceret.

De 14,5% alkohol fornemmes udelukkende i kraft af hvor relativt tungt vinen beruser.

Juli 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.