4 stjernerRødvin

Chianti Classico Riserva, Il Margone, Il Molino di Grace, 2001, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
171,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget flot vin med dyb farve og eksemplarisk tyngde og fylde - dvs. hverken for lidt eller for meget af det gode.

Vinen lægger i duften ud med et gummiagtigt indslag (elastikker eller balloner) som til at begynde med dækker over andre dufte - ikke så kønt. Også lidt dyrepels. Bærerne gemmer sig.

I munden mere klassisk og velsmagende, bl.a. med mørke bær og lidt chokolade.

Vinen er uhyre velbygget, meget harmonisk struktureret med modne tanniner, der først forekommer velouragtigt forfinede men også viser sig at udgøre en mere typisk og ru bund. Flot.

Vinen vokser sig mere sammenhængende og helstøbt med luftning, og i og med at luftningen også får gummiduften til at dæmpe sig, udvikler vinen sig i en retning, der godt kunne ende med fem stjerner.

Aktuelt fire stjerner af de store.

Tilføjelse september 06: Den nævnte gummiagtige lugt er nu (heldigvis) fuldstændig forsvundet.

April 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.