Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3,5 stjernerRødvin

Chianti Classico, Riecine, 2011, 14,5% (Toscana, Italien) L. 02/13

155,00 hos Primavin

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Harmonisk og enkel Chianti, hvor smagsassociationerne går i retning af kirsebær og ribs. 100% Sangiovese. Vinen er angiveligt lagret 18 måneder i barriques, hvilket er overraskende, da vinens karakter er udpræget med frugten i forgrunden og uden mindste smag af fad. (Rettelse: Informationen på producentens hjemmeside om udelukkende barriquelagring, som vi har videregivet, er forkert. Vinen lagres på stål, store fade, barriques og tonneaux, har producenten senere oplyst i en mail. Det giver, som det fremgår, også bedre mening i forhold til oplevelsen.)

Vinen har god og blød friskhed, og den forekommer slank på trods af den ganske høje alkoholprocent, der ikke mærkes. Relativt blidt udtryk.

Fire stjerner fra Preben, Helle er en stjerne mindre glad for smagstypen.

Glas: Zalto hvidvin.

April 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.