4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Chianti Classico, Riecine, 2006, 14% (Toscana, Italien) L.01/08

Kvalitet-pris: OK
139,50 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (muligvis kun i Rungsted)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Superflot, meget seriøs og maskulin Chianti Classico med alle de bedste dyder fra den udpræget traditionelle stil.

Vinen er klassisk, tør, ren og super-vinøs. Flot, diskret og ædelt præg fra store fade. Fremstår frisk og slank trods 14% alkohol. Ganske markante tanniner gør at den kan virke lidt stram i betrækket, og de vinøse skægstubbe giver klædelig modstand i munden.

Der er fem stjerner fra Preben. Også Helles værdsættelse er høj, men vinens ganske kontante riv koster hos hende en stjerne.

Vinen er i den grad fri for leflende tendenser i forhold til moderne eller international smag. Så man skal nok have vænnet sig noget til stilen for at få det fulde udbytte.

September 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.