3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Chianti Classico, Querciabella, 2017, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
169,95 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Querciabellas vine var i midten af 90-erne med til at få vores øjne op for, hvor god vin der kunne laves i Chianti Classico. Vi havde senere en lang periode, hvor vi ikke var så glade for vinene, som vi enten fandt for vulgære (de store vine) og/eller for internationale i stilen grundet større eller mindre andele franske druesorter. Så vi har holdt 10 års pause fra producentens vine, som vi her har vovet at genprøve, da der nu er tale om en ren Sangiovese-vin. Og det gik fint.

Vinen er klassisk Chianti Classico, velsmagende med diskret fad. Meget vellavet. Aktuelt lidt streng med præsente tanniner.

Fire stjerner fra Preben, der er meget tilfreds, tre fra Helle, der finder vinen lidt rå, men som mener at den fjerde stjerner vil blive hentet ind senere.

Vinen er økologisk.

Glas: Zalto universal.

Juni 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.