Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerNyvurderingRødvin

Chianti Classico, Poggiopiano, 2005, 13,5% (Toscana, Italien) L29107

Kvalitet-pris: OK
110,00 hos Rexwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi anmeldte denne vin første gang i februar, bl.a. med ordene "...Chianti, der forekommer lige at skulle have lidt mere tid på flaske, før den falder på plads." Den fik tre stjerner.
Vinen forekommer os stadig ikke helt at have fundet sig selv, idet yderligt to flasker smagt med ca. 10 dages mellemrum, opførte sig helt forskelligt, og den sidste forandrede sig markant fra start til slut. Men vinen har taget et stort skridt fremad, og begge smagte flasker var klart til fire stjerner, hvorfor vi genanmelder.

Begge flasker, som vi har smagt i denne omgang, havde en fin duft af søde, røde bær. I munden var de dog temmelig forskellige. Nr. 1 var mild, fin, meget lækker og velsmagende med god kirsebærstens-bitterhed, men den manglede lidt friskhed og garvesyren kunne slet ikke mærkes.
Flaske nr. 2 havde fin friskhed, skøn Chianti-smag, når den er bedst, endda med ædelt præg, og hvor garvesyren forekom fraværende til at begynde med, var den tydeligt til stede til sidst.

Så det er tydeligt, at vinen i disse måneder og dage er "ved at finde sig selv". Alt tyder på, at den bliver endnu bedre indenfor det næste års tid.

På baggrund af årgang 2004, som vi er ekstremt glade for, og som er i fuldt flor for tiden, og så denne 2005'er, må vi sige, at Poggiopiano's Chianti Classico er vores favorit Chianti normale for tiden.

April 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.