3 stjernerRødvin

Chianti Classico, Poggerino, 2004, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
125,00 (115,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Klassisk struktureret, seriøs Chianti med mørk og tør frugt.

Mørke bær og solid garvesyre præger billedet. Udpræget madvin.

Vinen forekommer at være til den unge side på en måde, hvor den giver indtryk af, at den gemmer på mere end den aktuelt fremviser. Retningen, mens vi smagte den, var klart for opadgående. Sidste mundfuld afslørede dog et tanninangreb af en vis størrelse, hvor frugten var trængt, så med disse store udsving forekommer vinen alt i alt faktisk ikke at være rigtig drikkeklar endnu. Giv den mindst et halvt år mere.

Vinen er fuldstændig anderledes end foregående årgang 2003, der altid havde meget mere åbenlys drikbarhed. Selv om årgangene fra naturens hånd er meget forskellige, så spørger vi alligevel os selv, om Poggerino har prøvet at gå en anden vej med denne '04, som er adskilligt strengere og tørrere og har lidt mere alkohol.

April 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.