3 stjernerRødvin

Chianti Classico, Le Fonti, 2004, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
125,00 hos Pran Vinimport

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

God og frisk vin med fin smagsfylde, velsmag og drikkevenlighed. Men smagsmæssigt falder den noget uden for den - ellers brede - ramme, som vi forbinder med Chianti; vi har begge klare associationer til Frankrig, hvad smagen angår, Côtes du Rhône. Om tilsætningen af en lille andel Merlot kan være hele forklaringen på det "franske præg", skal vi ikke gøre os kloge på.

Duft og smag af stikkelsbær og middelmørke, friske solbær. Frisk og let cremet med diskret garvesyre. Harmonisk og velbygget.

Meget kunne pege i retning af fire stjerner, men det at vi oplever vinen som så atypisk Chianti, holder den på tre.
Samme vin i årgang 2003 (anmeldelse her) oplevede vi også som atypisk, så sådan er og skal vinen åbenbart være.

Vinen er grundlæggende en bedre dagligvinstype, ungdommeligt frugtig. 125 kr. er mange penge for den type oplevelse, synes vi. Det samme syntes vi om de 95 kr. vinen kostede indtil for nyligt.

November 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.