3 stjernerRødvin

Chianti Classico, Le Cinciole, 2006, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

God, ungdommelig, enkel og - i bedste forstand - "gammeldags" Chianti. 98% Sangiovese, 2% Canaiolo lagret 12 måneder på 20 hl fade.

Vinen er frisk, enkel og ligetil med ren og tør frugt. Lidt svag duft og smag. Alkoholprocenten er på gode gamle 13%, hvilket nærmest ikke ses mere i denne type vin, og som gør den velegnet til læskende ledsagelse af ikke for voldsomme retter.

Fremstår grundlæggende som en god og regulær bedre dagligvin uden dikkedarer. Prisen er noget for høj for den type, synes vi.

Vinen er fremstillet af økologisk dyrkede druer.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.