3 stjernerRødvin

Chianti Classico, Il Palagio, 2008, 14,5% (Toscana, Italien) L. 2/2010

180,00 (135,00 v. 12 fl.) hos Laudrup Vin & Gastronomi

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Pæn og blød vin, som vi dog finder uinteressant og ret u-chiantisk.

Vinen er tørt bærsmagende, nærmest tranebær med en letbitter tone. Blid og lidt saftet struktur, hvor det karakteristiske Sangiovese-bid er fraværende. Der er et sødt indslag i den ellers mørke og tørre kerne. 14,5% alkohol.

Vinen hverken vokser eller viser nye sider ved mødet med italiensk inspireret mad, som det ellers ofte sker med en god Chianti.

Trods indvendingerne er det isoleret set rimeligt at drikke vinen, der på egne betingelser er harmonisk.

Vinen blev købt i SuperBest til 99,50. Hos Laudrup er især etstyksprisen på den baggrund uforståeligt høj. Men den er sikkert inspireret af det frastødende Philipson-princip for prissætning.

August 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.