Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
Kvalitet-pris: OK
109,00 (99,00 v. 6 fl.) hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi har nu smagt Il Molino di Grace's Chianti Classico normale i fire årgange, og det er tydeligt, at denne vin i ganske høj grad kan variere i stil og kvalitet fra årgang til årgang. Således også med denne 2003'er, hvor heden har sat sit præg.

Vinen har en fin duft af god frugt med et passende kærtegn af fad. Små riserva-kvaliteter, der kalder på glas, der ikke er for små.

Smagen har udover egenskaberne fra duften et blomstrende element og lidt røget kød.

Alt i alt kan vi sige mange fine ord om balancen mellem mange komponenter, men jo mere vi drikker af vinen, desto mere fremtrædende bliver det som Helle kalder "syltetøj", og så snakker vi varmt vejr og dets indflydelse på vinen: en sødme, som vi oplever som mindre klædelig.

Ganske dejlig vin af umiskendelig god kvalitet, men for "varm" i udtrykket til vores smag, og derudover også noget atypisk for Chianti.

Sjovt nok foretrak vi fra samme årgang producentens "billigere model", den nye Terre delle Falcole, som vi smagte for en måneds tid siden. Her oplevede vi ingen af årgangens potentielle mislyde. Og så koster den ovenikøbet mindre. Anmeldelse kan ses her.

Februar 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.