Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
400,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 369,00 v. 6 fl. hos Dio Vino

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen er økologisk og ikke filtreret. Den er lagret 20-22 måneder i mellemstore fade og kort tid i barriques, fik vi at vide, da vi købte vinen hos producenten i 2015. På dennes hjemmeside står imidlertid, at den er lagret 9 måneder i store fade og 18 måneder i barriques, hvilket muligvis handler om at lagringen er ændret siden nærværende årgang.

Vinen er fyldig og ganske koncentreret med stor krop og velintegrerede tanniner. Den er for en Chianti Classico lidt syresvag - vi savner friskhed. Og så oplever vi den, på trods af at den skulle være fremstillet af 100% Sangiovese, som mindre toscansk i udtrykket end Marinai's andre Chianti Classico. Fra samme årgang foretrak vik langt hans Chianti Classico Riserva, som vi smagte for en uge siden (forhandles ikke i Danmark). På trods af 10% Cabernet Sauvignon smagte den meget mere af den ægte vare. Fadlagringen kan spille en rolle, idet riserva'en ikke har rørt barriques.

Glas: Zalto bordeaux.

Juni 2018
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.