4 stjernerRødvin

Chianti Classico, Fonterutoli, 2006, 13,5% (Toscana, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Glimrende vin i noget pleasende stil.

Det forekommer os, at Fonterutoli's Chianti Classico kan variere ganske mærkbart fra år til år. I de bedste år har den givet os top-oplevelser. Og så ind imellem er den småkedelig.

2006'eren er ret lige ud af landevejen, enkel og blød bærsmag med nænsom fadpåvirkning, behersket barriquepræg, som en gang imellem bl.a. viser sig som et lille pift karamel. Pæn syre, og de tanniner, der selvfølgelig er der, er aktuelt nærmest skjult. Bliver bedre og mere åben med luft.

Niveaumæssigt befinder vinen sig i samme område som de små riserva'er.

Vi har ofte set at ønologen Carlo Ferrini's "mindre" vine balancerer på en knivsæg mellem "autenticiteten" på den ene side, på den anden side risikoen for at ville please det store publikum i en grad, at vinene kan blive en småkedelig oplevelse for mere trænede ganer.
Vi er mht. nærværende vin enige om, at der ikke er noget der stryger en mod hårene her. Helle oplever det som behageligt, jeg synes vi er kommet på den forkerte side af knivsæggen. Harmoni og vellavethed kan der ikke siges noget imod.

Den smagte vin er ikke købt i Danmark, så vi kan ikke sige noget om, hvorvidt det er samme aftapning som den her i landet forhandlede.
Vinen er i øvrigt købt i det svenske Systembolaget til en pris svarende til 119 kr.

August 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.