Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
149,00 hos Domaine Brandis

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fèlsina's Chianti Classico normale er en af de vine, som vi gennem årene har haft flest kvaler med. Ligesom med de andre af producentens vine kan vinen lukke ganske voldsomt, og så kan man ifølge vores smag lige så godt sige farvel til den, da vi aldrig har oplevet den blive mere interessant på den anden side af en eventuel genopvågnen. Og en Chianti normale bør - synes vi - overvejende være en vin, der kan drikkes uden for mange gemme-krumspring og andet besvær.
Men da producentens andre vine i den grad tiltaler os, og da de er lavet af hvem der nok ville vinde prisen som vores favoritønolog (Franco Bernabei), hvis det var til afstemning, så bliver vi ved med at give vinen chancer, således nu også med nærværende årgang 2007. Uden at vi rigtig oplever, at vi har heldet med os.

Både duft og smag er temmelig reserveret, nogenlunde ok - og lidt småkedelig. Tilpas tør og på sin vis harmonisk og med en for typen klædelig (med dagens målestok) alkohollethed (13%).

På grænsen til en mønt for prisen.

Måske vi ville være bedre tjent med helt at opgive denne vin?

Marts 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.