4 stjernerRødvin

Chianti Classico, Fèlsina Berardenga, 2002, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
129,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

(Genanmeldt grundet højere pris.)

Ordlyden af anmeldelsen er, hvad angår selve vurderingen af vinen, uændret siden juli 2005, hvor vi smagte vinen for første gang. (Dog kan det tilføjes, at vinen bestemt ikke længere er ungdommelig.)
Det nye er vurderingen af forholdet mellem oplevelseskvalitet og pris, hvor vi har pillet en mønt af, idet vinen er steget fra 99,95 til 129,95, hvilket er alt for dyrt.
Vi erfarede prishoppet i forbindelse med at vinen kom på tilbud i uge 8. Da vinen, når den er på tilbud, altid sælges for 79,95, er det nye, at man altså nu kan spare 50 kr., hvor man før kunne spare 20. Vi skal indrømme, at det er en af den slags prishop, der får os til at spørge os selv, om man nu skal se og få solgt et gammelt parti af en vin fra en lidt sløj årgang ved at skilte med store besparelser?

Og herefter den oprindelige anmeldelse:

Rigtig god Chianti i klassisk, lidt tør stil.

Vinen er endnu lidt ungdommelig, en smule for skarp til Helle, men den har balance nok til at kunne udvikle sig nogen tid endnu.

Vi smagte årgang 2000 af samme vin for nogle dage siden. Den var en helt anderledes vin med små riserva-kvaliteter, hvor 2002'eren her er en enklere og mere frugtbetonet vin, der især er velegnet til bedre dagligbrug. Decideret madvin.

Juli 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.