3,5 stjerner4 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Chianti Classico, Castello di Cacchiano, 2016, 15% (Toscana, Italien) L. 225/20

Kvalitet-pris: OK
150,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Vinen er fremstillet af 95% Sangiovese og 5% Canaiolo, Malvasia nera og Colorino lagret i store Allier-fade.

Virkelig flot duft med fin syntese af vin og fad. Smagen er tørrere og noget mindre givende end duften antyder. Stilen er seriøs, traditionel og tør med mørk, ret tæt og alvorlig frugt. Svagt mærkbare, velintegrerede tanniner og god friskhed.

Vi spurgte undervejs os selv, om vinen har haft mere frugt tidligere. På den anden side oplevede vi mest frugt i slutningen af de sidste glas, hvilket peger i retning af, at mere frugt kunne vise sig senere.

Fire stjerner fra Helle, tre fra Preben, der mangler frugt.

Glas: Zalto universal.

December 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.