4 stjernerRødvin

Chianti Classico, Brancaia, 2014, 13% (Toscana, Italien) DO50503

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
259,00 hos Vinoble

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dejlig vin i den helt lette genre. 100% Sangiovese lagret på stål og i cement.

Lækker duft med mellemmørke bær og et strejf viol. Vinen er velsmagende med kirsebær, enkel og harmonisk. Let tannin og blid syre. Væsentlig mere "letbenet" end hvad man almindeligvis får i en god producents ikke-riserva-Chianti; dette kan skyldes årgangen, som vi har hørt flere producenter omtale som en katastrofe. Vinen er vellavet og meget elegant.

Vi oplever, at der højst er for ca. 100 kr. vin i flasken. At en nærmest Valpolicella-agtig Chianti uden fadlagring hos nogle forhandlere kan komme op på 249 kr. er for os lidt af en gåde.

Glas: Zalto hvidvin.

Juni 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.