2 stjernerRødvin

Chianti, Cecchi, 2003, 12,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
55,95 i SuperBrugsen og Kvickly

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ret kedelig. Den har nogen Chianti-karakter, men virker trods sin ungdom allerede ældet og småtræt.

Det er ærgerligt, at Cecchi sparer på deres propper. Vi er tidligere netop grundet propkvaliteten stået af deres billigere Sangiovese di Toscana (se anmeldelse af den nu sikkert udgåede årgang her), som ellers i åresvis leverede god pizza-ledsagelse. Men propkvaliteten ødelagde forestillingen.

Vi ville så lige prøve deres 10 kr. dyrere Chianti. Men også den har en lille, billig prop af sammenlimede korkstykker. Om det er delårsag til at den smagte vin mangler frugt og liv vil kun kunne afgøres ved at smage endnu en flaske. Men det forsøg lægger vi ikke pengepung til.

adieu også til den.

Er det blevet helt umuligt at finde en ikke dyr, egnstypisk, toscansk dagligvin til en pizza eller en portion pasta med hvidløg, chili og parmesan?

Oktober 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.