3 stjernerRødvin

Chianti, Castello di Gabbiano, 2004, 12,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
69,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris; nærmeste forhandler oplyses på 45 88 40 20)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen lægger ud med en meget frugtig duft, associationer til Beaujolais uden at analogien skal overdrives. Smagen er tilsvarende frugtig i den let sødlige genre. Til at begynde med for sød og uden bid til os.

Sammen med italiensk inspireret mad fungerer den derimod efterhånden som den får luft ganske glimrende, og man bemærker også friskheden og det modspil som god Sangiovese vin kan give en pasataret.

Men alt i alt for letbenet til os. Måske den kan vinde lidt ved yderlige nogle måneder i flasken.

Den burde koste max en halvtredser.

December 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.