3 stjernerRødvin

Châteauneuf-du-Pape, Tradition, Château Fortia, 2006, 15% (Rhône, Frankrig) 8212

169,75 hos Bichel Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Velbygget Châteauneuf, der aktuelt fremstår ganske maskulin.

Åben, klassisk og lidt blommet Grenache-domineret duft med lakrids og blæk. Mørk Grenache-smag, til at begynde med noget tobakket, senere toner mørke bær med sødme frem. Stilen er mørk og ganske alvorlig.

Især til at begynde med er en bred og dyb tannin-bitterhed ganske markant, næsten som at bide i en vindruekerne. Det står Helle helt af på, og det bliver derfor til to stjerner fra hende.

Efter en del luftning finder jeg vinen flot og bredskuldret, fire klare stjerner. Jeg er overbevist om, at Helles vurdering ville have været en anden, hvis vinen - der jo her blev drukket i et ungt stadie - var blevet serveret i mere moden alder; jeg tror tanninerne vil "smelte" hen ad vejen.

November 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.