3 stjerner2 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Châteauneuf-du-Pape, Mas de Boislauzon, 2009, 15% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
199,00 hos Hobbyvin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Delte meninger: To stjerner fra Helle, der ikke bryder sig om den tjærede-krydrede smagstype, fire stjerner fra Preben, der værdsætter den voldsomme og unge frugt, der overvejende er Grenache-præget. Vi er dog enige om, at det som vi søger i en stor Châteauneuf ikke er til stede. Der er ingen tegn på ædelhed. Frugt og kraft er i højsædet.

Duften er stor og fed med bær, fedme og mørkt krydderi. Voldsom og koncentreret i munden, hvor der er bær, tjære, lakrids og mørke krydderier. Ret stærk solsødme.

Udmærket friskhed. Den fede krop formår (heldigvis) ikke helt at dække over tilstedeværelsen af tannin. Velbygget og på egne betingelser harmonisk.

Ung og voldsom dag et. Efter to dage fremstår vinen slankere, mere transparent men også sødere. Bærrene er i fokus. Så ingen tvivl om, at vinen er særdeles holdbar, og at yderligere lagring vil gavne den. Vi tvivler dog på, at den vil udvise nogen storhed på noget tidspunkt; muskler, koncentration og harmoni gør det ikke alene.

December 2012
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.