4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Châteauneuf-du-Pape, Les Olivets, Roger Sabon, 2004, 14% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
229,00 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris; ind imellem på tilbud til 149,95)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ligesom sidste gang vi var uenige om en vurdering (altså der hvor vi ikke ender på det samme antal stjerner), så er vi i "luksus-afdelingen" med henholdsvis fire og fem stjerner, men denne gang er det Helle der siger fem - en vin lige efter hendes smag.

Og sikkert er det: Vinen er skøn, velsmagende, ekstremt vellavet, harmonisk og alt andet godt.

Vinen smager bl.a. af mørke skovbær og lakrids. Passende koncentration og tyngde, perfekt afstemt syre og garvesyre. Meget dejlig både uden og med mad.

Man kan sagtens få større og mere komplekse (og dyrere) Châteauneuf'er, men styrken ved Les Olivets er den umiddelbare og indlysende drikkeglæde, den store vellavethed og harmoni, og at den er helt drikkeklar i ung alder.

Den må vi have mere af næste gang den er på tilbud, hvor pris og oplevelse hænger fint sammen.

Tilføjelse: Hvis man er i nærheden af Châteauneuf-du-Pape, kan man med fordel købe vinen hos producenten. Juli 2007 gav vi 13,80 € (104 kr.) for vinen. Det at vinen kan købes en detail til denne pris hos producenten, bekræfter endnu en gang vores indtryk af SuperBest som et sted, der kører normalprisen voldsomt op, for at kunne sælge på tilbud til den pris, som vinen reelt er værd.

April 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.