3 stjernerRødvin

Châteauneuf-du-Pape, Domaine de Pignan, 2008, 12,5% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
119,00 i Lidl

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Lys og for en Châteauneuf usædvanlig let vin. Meget velsmagende.

Duft og smag er domineret af lyse, røde og næsten burgundiske bær. Der er også lidt Rhône'sk peber. Blid og elegant stil.

Vi mindes aldrig før at være kommet forbi en Châteauneuf med en alkoholprocen på blot 12,5%; den ligger normalt på mellem 14 og 15%. Alligevel forekommer vinen indledningsvis at være ganske balanceret, men med luftning er det som om den fremstår tyndere; den bliver lidt hul i midten. Men den smager virkelig dejligt.

Vinen koster lidt over det halve af hvad andre årgange, som vi har smagt, har kostet (hos andre forhandlere). Disse årgange har dog været af normal Châteauneuf-styrke og -statur.

Glas: Zalto universal.

September 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.