2 stjernerRødvin

Château Guiot, Costières de Nimes, 2001, 13,5% (Rhône, Frankrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin er med til at rykke vores smag, især min. Helle har hele tiden protesteret mod disse voluminøse og koncentrerede frugtbomber, som bliver mere og mere almindelige. Men nu er trætheden også ved at indfinde sig hos mig.

Vinen er af den slags der kan imponere i sammenlignende smagninger, hvor den umiddelbare og overvældende frugt, sødme og alkohol vil banke adskillige konkurrenter til vægs. En anmeldervin, kunne man lidt ondt kalde den. Men der hvor - for os - den virkelige prøve udspiller sig er, når vinen serveres uden konkurrence og sammen med mad.

Vinen er professionelt og ulasteligt vellavet, blød og med tonsvis af smag, og den smager også af sin geografiske oprindelse. Men den trætter på samme måde som - for os - oversøiske vulgariteter trætter.

Er der nogen der vil købe vores anden flaske for 30 kr.? (Med - ifølge forhandleren - 90 points hos Robert Parker kunne det blive århundredets vinkøb ;-))

Oktober 2002
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.