3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenHvidvin

Chablis, Clotilde Davenne, 2010, 12,5% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
166,00 (132,00 v. 6 fl.) hos Wulff & Vin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget frisk Chablis, der har godt af noget luft.

Indledningsvis er næsen domineret af en røgduft som af strøget tændstik (svovl?). Dette aspekt er også det meste af tiden at finde i smagen.

Efterhånden som vinen får noget luft, toner renere frugttoner og nogen velsmag frem, og den strøgne tændstik forsvinder.

Vinen er slank, mineralsk, meget frisk, faktisk let syrlig. Finalen rummer nogen bitterhed af en art, der koster en stjerne hos Helle, der giver tre stjerner. Preben giver fire stjerner grundet vinens tydeligt positive kvaliteter i sidste glas.

Glas: Zalto universal.

Februar 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.