5 stjernerRødvin

Cellole, Chianti Classico Riserva, San Fabiano Calcinaia, 2003, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
160,00 hos Compagniet

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Endnu et lille mesterværk fra ønologen Carlo Ferrini's hånd. Vinen oser langt væk af stor toscansk Sangiovesevin, og den oser også af Ferrini.

Smagen er den store, fyldige, mørke, ædle. Lækker. Chianti med Bordeaux'sk inspiration som sædvanligt, når vi snakker Ferrini.

2003's hedebølge er "styret" ganske fremragende. Godt nok er alkoholprocenten oppe på 14, men dels mærkes det ikke, dels har vinen kun en ganske let varm tone, og den er flot balanceret af en fin friskhed.

Der er masser af garvesyre, men Ferrini er mester til garvesyre, som typisk bliver blid og kærlig i hans hænder. Og den integrerer sig fint.

Et par små forbehold: 1) Vinen, der er virkeligt lækker uden mad, dukker sig en smule sammen med mad. 2) Godt nok er varmen som nævnt styret meget kompetent, men vi foretrækker alligevel vine fra år med mere moderat varme.

Helle gættede helt forståeligt prisen til ca. 220 kr. Så her får man masser af vin for pengene.

Bemærk: Vi har ikke købt vinen i Danmark, og da vi ikke kender producentens aftapningspolitik (om de tapper alt samme dag eller flere gange over en periode), ved vi ikke om den smagte vin er fuldstændig identisk med den her i landet forhandlede. Men på baggrund af en smagsprøve til Chianti Classico smagningen i København for en måned siden, vil der i værste fald højst være marginale forskelle.

November 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.