5 stjernerRødvin

Castello Fonterutoli, Chianti Classico Gran Selezione, Mazzei, 2016, 14,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
300,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen er fremstillet af 92% Sangiovese, 8% Malvasia Nera og Colorino og er lagret 20 måneder i franske egetræsfades på 225 og 500 liter, 60% nye.

Klassisk stor Sangiovese-duft. Smagen er superflot og lækker, frisk med lille afvæbnende sødme, flot og ædelt fadpræg, blide tilbagetrukne tanniner, perfekt syntese mellem vin og fad.

Det er en vin for den entusiastiske kender og grundet det moderate tanninudtryk og sødmen også for et langt bredere publikum. Og så er den skøn både uden og sammen med mad.

Vores eneste lille anke - som ikke rykker ved de fem stjerner - er, at de sidste mundfulde forekom os en smule for søde.

Glas: Zalto bordeaux.

November 2020
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.