Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Castello di Monna Lisa, Chianti Classico, Riserva, Vignamaggio, 2006, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
249,00 (175,00 v. 6 fl.) hos Gallovini

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Glimrende Chianti Riserva, der fremstår mellem-moderne. Fremstillet af 80% Sangiovese, 10% Merlot og 10% Cabernet Sauvignon lagret 18 måneder på små fade (barriques og tonneaux).

Let sødlig og lidt saftet bærduft, især solbær. I munden er vinen (i god forstand) tørrere og mere vinøs end duften antyder. Ganske koncentreret og fyldig vin, der aktuelt viser ungdommelig kraft. Mørk smagstype med eftersmag af kirsebærsten. Tanninerne er lidt skjulte.

Vinen er tydeligvis endnu ung og liver vældigt op med luft. Den ulmer noget, svinger mellem ind imellem at forekomme en anelse lukket på andre tidspunkter åbne op og vise rigtig gode takter; her er den harmonisk, fremkommelig og lækker. Så vinen vil givetvis finde sig selv i fin harmoni efter yderligere nogen lagring.

Vi betegner vinen som mellem-moderne, fordi vi oplever at den har klassiske og traditionelle træk, idet den på trods af lang lagring på små fade, ikke forekommer specielt fadpræget. Til gengæld giver det, at producenten går helt op til den tilladte grænse med "fremmede" druer, en noget udvisket druekarakter.

Maj 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.