Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Castello di Brolio, Chianti Classico, Barone Ricasoli, 2003, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
250,00 (225,00 v. 6 fl.) hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot og tilregnelig vin lige på grænsen til de fem stjerner.

Stor og ædel Sangiovese-duft og smag, stor og flot struktur. Vinen får en del af sin karakter fra de 18 måneders barriquelagring, men faktisk er fadpræget klædeligt nedtonet.

Vinen mangler lige den sidste og fuldendende helstøbthed. Det kan sagtens være, at vinen besidder den - vinen forandrede sig noget mens vi drak den, endte med at fremstå relativt tannisk.
Om det er et tegn på yderligt gunstige udviklingsmuligheder, eller om vinen er på vej til at lukke, kan vi ikke sige med sikkerhed. Men vi kan sige, at vi tidligere har oplevet, at flere af ønologen Carlo Ferrini's store vine - deriblandt Castello di Brolio - har det med i relativt ung alder at lukke i en årrække. Så vi er for vores vedkommende ophørt med at købe større mængder af denne type vin end vi gætter på, vi kan nå at drikke inden forventet nedlukning: Drik og nyd, her og nu.

Se billede af Brolio slottet her

Se billede af Barone Ricasoli's vineri her

August 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.