5 stjernerRødvin

Castello di Brolio, Chianti Classico, Barone Ricasoli, 2000, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
319,00 hos Kana Vin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Monumental verdensklassevin! Den løftede os gang på gang ud over den dimension, hvor man sidder og analyserer om vinen nu smager af Sangiovese, Toscana, barriques eller hvad. Vi var bare glade og opløftede: tænk at være til stede i på et tidspunkt i verdenshistorien, hvor vi har det privilegium at opleve sådan en verdensvin!

Det kommer for vidt at skulle parameter-opremse de forskellige duft og smagsindtryk, som vi oplevede fra første til sidste dråbe. Et par ord der indkredser udseende, duft- og smagstyper, uden at det må opfattes som fyldestgørende: Tyk konsistens med fede gardiner, dyb, tæt, mørk farve med både unge og mere modne farvenuancer, flot, ædel duft med modne kirsebær, solbær med fuldt integrerede - Bordeaux'sk inspirerede - indslag af mokka og lidt smør fra fadlagringen. I munden klart italiensk med smuk, stærk og moden Sangiovese-garvesyre, der svinger mellem at være blødt integreret og gå i forgrunden og rense fedtet af indersiden af munden. Fremragende balance.

Som sagt: det lader sig ikke gøre at indkredse oplevelsen ved at opremse duft- og smagstyper, der aldrig kan fange helhedsoplevelsen - som i øvrigt også ændrede sig i løbet af de timer vi nød vinen. Men hele tiden: helt oppe og ringe, stor vin - har Vorherre haft en finger med i spillet?

For dem der har smagt 1999'eren (som vi også gav fem stjerner): Årgang 2000 er klasser bedre! - Et mesterværk!

Se billede af Brolio slottet her

Se billede af Barone Ricasoli's vineri her

Juni 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.