4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Casalferro, Toscana, Barone Ricasoli, 2005, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
298,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny) (vejledende pris)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot vin fremstillet af Sangiovese og Merlot, lagret 18 måneder på franske barriques.

Stor, flot og ædel duft med fin syntese af vin og fad. Smag i samme genre.

I den første lange tid efter åbning svinger vinen mellem at fremstå på et tidspunkt tør og ganske tannisk, hvor den bider godt i tandemaljen, på andre tidspunkter blødere og med blommeagtig og vel rigelig sødme.

Det er først til sidst at vinen forekommer at finde sig selv og sine ben. Her samler alt sig, og vinen fremstår meget overbevisende og helstøbt. Stor toscansk vin.

Der er grundet de sidste overbevisende indtryk af helstøbthed fem stjerner fra Preben, mens Helle holder sig på fire, idet hun hele tiden finder vinen noget bombastisk og for tung i stilen.

Udviklingen i flasken antyder at vinen vil have gavn af yderligere en smule lagring. På den anden side har vine fremstillet af ønologen Carlo Ferrini det med at lukke ned, så vi spekulerer ikke i at gemme længe.

Se billede af Barone Ricasoli's vineri her

Oktober 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.