2 stjernerRødvin

Carmenère, Errazuriz, 2008, 14% (Chile)

Kvalitet-pris: OK
99,95 (95,00 v. 6 fl.) hos vildmedvin (kundeklubfordele) (import: H.J. Hansen Vin)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det skyldes ufuldstændig kommunikation fra vores side, at vi er kommet i besiddelse af oversøiske vinprøver, men forhandleren har ønsket at se vinene anmeldt alligevel. I det første tilfælde (den argentinske Cabernet Sauvignon, Famiglia Bianchi, som er anmeldt her) gik det jo virkelig godt, men med nærværende chilenske vin, går det ikke så godt. Ikke fordi vinen fejler noget, for det gør den ikke, men den forliges meget dårligt med vores smag.

Vinen har en kraftig krydret duft, mørke bær, lidt elastik plus noget der forekommer lidt syntetisk. Ekstremt fyldig smag, solbær, mint, lakrids, vaniljesukker og en sødlig marmeladetone. Fed og blød krop, der helt omslutter tanninerne, som ikke mærkes. En pæn friskhed afbalancerer i nogen grad det fede.

Pudsigt nok minder smagstypen i meget høj grad om de Rondo-vine, vi har smagt nogle stykker af på det sidste. Og de af jer, der har læst vores afsluttende artikel om de danske vine, vil vide, at det ikke kan forstås som et kompliment.

Vores lave vurdering skyldes dels, at vi ikke bryder os om smagstypen, dels at vinen er alt for fed, marmeladeagtig og koncentreret på den forkerte måde ifølge vores smag. Men er man til kraft, fylde, fedme og "sødme", så er der masser af valuta for pengene i denne vin.

Juli 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.