4 stjernerRødvin

Carato, Toscana, Erik Banti, 2000, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
65,00 hos Carlo Merolli

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Glimrende vin i den gode og pæne, kommercielle midtergruppe, som herhjemme også er repræsenteret af Ricasoli's Formulæ og Banfi's Centine.

Vinen har den for Erik Banti karakteristiske blidhed, og man finder også en let sødme, som ind imellem optræder i Banti's vine. Men den har også syre og harmoni og er meget drikkevenlig, uden skarpe kanter.

Mange vil kunne lide den, formodentlig også ikke-italieno-file. Det kan være en fordel. Ulempen kan være, at den meget bredt appellerende vin bliver en kende for upersonlig og dermed trætter i længden. Carato holder sig ind til videre på den rigtige side af kanten, og det håber vi den bliver ved med.

September 2003
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.