3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Calendal, Plan de Dieu - Côtes du Rhône Villages, Domaine Calendal, 2009, 15% (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
135,00 hos The Wine Company

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Til The Wine Company's 15 års jubilæums festival var nærværende vin den der smagte mig (Preben) bedst. "Testet" i sit rette element, dvs. hjemme ved middagsbordet sammen med mad, nåede jeg ikke samme højder, idet den forekom mig en hel del sødere end ved smagningen - hvilket kan skyldes at mange af de smagte vine var kraftige, alkoholiske vine med en del sødme. Fire stjerner fra mig, tre fra Helle, der fandt vinen decideret vammel.

Duften er domineret af bær, ikke bare som vinøs association, men en decideret duft af modne bær.

I munden genfindes bærrene, og vinen er tæt, næsten fed, sødmefuld, ind imellem som vaniljebudding. 15% alkohol. Helt blide tanniner og blid friskhed. Det klæder vinen voldsomt at blive kølet anseeligt.

Der er - synes jeg - tale om en på egne betingelser flot vin, men da den hælder mere til den fede og søde side end mine sødme-kalibrerede smagsløg fangede til smagningen, finder den ikke vej til vores middagsbord igen.

Juni 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.