Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Varm og tyk, rosin-/sveske-duftende og -smagende vin.
Helles duft-oplevelse er mest detaljeret: Kærnemælksfromage overhældt med rosiner og svesker, der har ligget lang tid i sprit-lage og serveret med et glas Maury (vin doux naturel) til. Hun giver to stjerner og ønskede ikke at drikke vinen.
Jeg, der giver tre stjerner, hæfter mig også ved rosiner og svesker, mens min lidt ringere følsomhed over for alkohol gør, at jeg på sin vis oplever alkoholen (14,5%) som godt integreret og ikke som noget der stikker ud. Den tilfører dog i ganske høj grad vinen en varme og fedme, som sammen med den ind imellem decideret søde smag af tørrede frugter rammer noget ved siden af min personlige smag. Vinen mangler friskhed, og en karamelbuddingagtig eftersmag understreger, at vi går i retning af dessertgenren.
Men nogen luft strammer vinen noget til på den gode måde, og en fornemmelse af struktur viser sig.
Vinen kan på egne betingelser siges at være vellavet. Men det vil, som det fremgår, i høj grad være et spørgsmål om smag og behag, om man kan værdsætte den.