5 stjernerRødvin

Ca' Bertoldi, Amarone della Valpolicella Classico, Recchia, 2003, 15,5% (Veneto, Italien) L.8148

Kvalitet-pris: OK
256,00 (246,00 v. 12 fl.) hos Solarex Wines (ophørt)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot, lækker og ekstremt elegant Amarone.

Ganske kompleks og umiskendelig Amarone-duft, her med søde bær, saft, bitterstoffer, stråmåtter og halmstøv. Samme type smag plus et lille tilskud chokolade.

I munden er vinen saftig, ren, transparent og trods de 15,5% alkohol aldeles ualkoholisk. Den fremstår ganske frugtig, samtidig med at den har den karakteristiske, mørke fylde og varme samt en delikat bitterhed og fint modereret sødme.

Fin opvisning i at Amarone ikke behøver være en småvulgær muskel-opvisning, men at den også kan være stilfuld og feminin. Det er især overraskende, at det er lykkedes at fremme den type kvaliteter i den meget varme årgang.

September 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.