Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Dejlig, meget klassisk, stort struktureret toscaner, typisk større Sangiovese, der skal have lidt luft for at åbne sig.
Til den tørre side med en varm tone midt i tørheden. Vinen smager traditionelt fremstillet, dvs. som om den er lagret på store fade - men det er den ikke: Den har ligget et år på franske barriques.
Vinen er ganske kraftig og vil nok sagtens kunne lægge arm med en god Brunello.
Garvesyren er i den Sangiovese-karakteristiske dybe, tørre, lidt ru genre, og niveauet er lidt i overkanten efter Helles smag. Hun foreslår derfor at gemme vinen noget.
Sådan som vinen fremstår lige nu, er jeg i tvivl, om der er frugt nok til at vinen vil vinde ved lagring; jeg kunne være bange for at den tørrede før tanninerne smeltede ned til Helle-niveau. Det kan dog sagtens være, at der er balance nok; det er i givet fald blot lidt svært for mig at vurdere grundet den aktuelt noget tørre og ikke voldsomt fremstormende frugt.
Dejlig vin, som vi begge nød.