Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Brunello di Montalcino, Tenuta Friggiali, 2001, 14% (Toscana, Italien) L.5323

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
212,00 hos Gårdvin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget bærsmagende Brunello, mere i Rosso di Montalcino-stil.

Meget frugtig duft og smag overvejende i jordbær-genren. I duften er der også cedertræ og blyantspids - meget Médoc-agtigt! Alt i alt så atypisk, at vi i en blindsmagning ikke ville have gættet på Sangiovese.

Vinen er virkeligt velsmagende og meget frisk, fungerer fint både uden og med mad. Den fremstår ganske slank, og i vores mund opleves den mere som en vin med 13% alkohol end de 14%, der fremgår af etiketten. Tanninerne forekommer en smule primitive, men de er ikke så kraftige, at det generer helhedsindtrykket.

De små Brunello'er og de store Rosso di Montalcino'er overlapper niveaumæssigt hinanden, og denne ikke store Brunello er mere i Rosso- end Brunello-stil.

Vinen får ikke de fire stjerner hverken for at være Sangiovese- eller Brunello-typisk, men for sin indlysende velsmag: Et rigtig dejligt glas vin.

Maj 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.