4,5 stjernerRødvin

Brunello di Montalcino, Poggiarellino, 2004, 14% (Toscana, Italien) l. 1/04

Kvalitet-pris: OK
209,00 hos Brunellovin
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig dejlig Brunello med høj grad af velsmag og harmoni.

Pragtduft i den ædle Sangiovese-genre, let-krydret og med diskret fad.

Flot smag i samme genre, åben fra første sekund. Fin typicitet.

Balancen mellem alt, hvad vinen byder på, er fornem: Tørhed, sødme og friskhed er velafstemt. Drue og fad ligeså. Tanninerne er meget velintegrerede og byder på et kærligt riv. Vinen er lækker både uden mad og sammen med en god bøf.

Det er næppe vanskeligt at finde dybere, mere komplekse - og langt dyrere - Brunello vine. Til gengæld byder denne vin på så stor nydelse, drikkeglæde og harmoni at Preben begejstret kvitterer med fem stjerner. Helles begejstringsniveau rækker til en stjerne mindre.

En lille anke er vi enige om: Alkoholen - der i smag og fysisk fornemmelse er helt integreret - slår lidt hårdt.

Januar 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.