Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Det tager lige en halv times tid at skyde sig ind på vinen, der "ulmer", som vi siger, når den konstant bevæger sig og derfor smager forskelligt fra mundfuld til mundfuld (det er derfor også vores princip kun at anmelde vine, som vi har haft lejlighed til at smage over den tid som det kan tage for en vin at "blive sig selv" og uden sammenligning med andre vine). Denne vin ulmer kraftigt mindst den første halve time efter åbning.
Vinen lægger ud med god maskulin kraft. Vinen viser lige nu sine styrker bedst sammen med mad: Den ledsager en god bøf og italiensk inspireret grønsagstilbehør ganske fremragende, en rigtig dejlig madvin.
Oplevelsen med at vinen "ulmer" tyder på at den i høj grad er under udvikling. Den har også forandret sig en del, siden jeg (Preben) i maj 2004 smagte vinen ved en sammenlignende smagning. Og den forekommer at have stof i sig til en glimrende fremtid endnu nogle år, måske adskillige.
Smagen er stor og tæt. Fadpræget (mindst 2 år på 20 hl slavonske egefade) giver toner af valnød. Er måske pt lidt tør, men på baggrund af oplevelsen af at vinen udvikler sig for tiden, forekommer det os, at den vil udvikle en mere balanceret fremtoning end den aktuelt har (den forekom mere balanceret i maj).
Prisen - som vi sjældent kan lade være med at kommentere når det drejer sig om Brunello (som vi generelt anser for at være for dyre) - er i overkanten, når man sammenligner med andre toscanske distrikter for kvalitetsvin. Samtidigt må det siges, at 199 kr. faktisk er billigt for en seriøs Brunello, når man ser på hvad de ellers sælges til.